Pinout diagrammen

Hier is een verzameling van de pinout diagrammen die ik in de loop der tijd heb doorgemeten. Ga hier zorgvuldig mee om. Let goed op met welke modellen een diagram compatible is. Ik raad aan om pinout diagrammen altijd op meerdere sites te controleren, zoals Cablemod’s compatibiliteitslijst, Mainframe Customs, de overclock.net pinout repository en de pcsleeving subreddit.

Uitleg diagrammen

In deze diagrammen heb ik zowel de voltages aangegeven met kleuren, als de exacte connecties aan de hand van cijfers. Allen zijn ze bekeken vanaf de kant van de stekker waar je de draden erin steekt met het clipje standaard aan de onderkant weergegeven. Wanneer een draad gaat van één pin aan de ene kant, naar twee pins aan de andere kant, heb ik dat nummer grijs gemarkeerd.

Het maakt geen verschil om een paar pinnetjes van hetzelfde voltage onderling te wisselen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de EPS-kabel horizontaal te spiegelen als dat beter uitkomt.

De ATX layout

Corsair Type 4 & 5

zie Corsairs PSU cable compatibility pagina om te controleren of deze van toepassing is op jouw voeding. Jon Gerow, hoofd PSU engineering bij Corsair, heeft aangegeven dat de nieuwe Type 5 kabels exact hetzelfde patroon hebben als 4, maar dan met kleinere stekkers.
De MSI MEG Ai1000p en Ai1300p en XPG Core Reactor serie gebruiken ook deze pinout.

Corsair Type 3

zie Corsairs PSU cable compatibility pagina om te controleren of deze van toepassing is op jouw voeding. Op de 24-pin na is dit identiek aan type 4.

Corsair Icue Link adapter

Cooler Master MWE V1

Voor de MWE V1 serie, van 550 tot 850W. V2 heeft een afwijkende aansluiting voor sata/molex. Bij V2 gebruikt Cooler Master sata/molex-kabels die compatible zijn met de onderstaande V550-850 serie.

Cooler Master V550, V650 en V750

Cooler Master V1000

De 24-pin is identiek aan die van Seasonic

Seasonic

Bijna alle Seasonic voedingen gebruiken deze layout. Cablemod heeft hier een fantastische lijst van samengesteld. Seasonic is een OEM voor een aantal andere merken die deze zelfde pinout gebruiken, waaronder Fractal Design, Asus, Phanteks en MSI. Zie ook daarvoor Cablemods lijst.

BeQuiet!

Thermaltake Toughpower Grand RGB 850W

Silverstone

Kijk goed naar je voeding bij Silverstone. Bij sommige modellen, zoals de SFX-1000, zijn de pcie-kabels aan de voeding-zijde hetzelfde als bij de eps-kabels. Daarnaast hebben nieuwere modellen een extra 4-pin stekker naast de 24-pin. De pinout van dit extra blokje verschilt per model. Dit blokje zijn slechts vier sense-draden en is dus niet essentieel voor het functioneren. Door dit blokje simpelweg weg te laten, presteert je voeding ‘slechts’ even goed als een voeding die die aansluiting überhaupt niet heeft. Ook bij SFF-builds worden sense-draden vaker weggelaten zonder betekenisvolle impact op performance.

XPG Core Reactor

FSP Hydro Ti Pro

Deze pinout komt overeen met een ander online diagram van de FSP Dagger Pro

Gigabyte P750GM (en 850W en 1000W)

2 reacties op “Pinout diagrammen”

  1. So judging from these diagrams, the Corsair 12vhpwr cable should be compatible with my core reactor. Thanks!

    Like

    1. Oh hey, I hadn’t noticed your reaction until now, sorry. Yes, the XPG Core reactor series is compatible with Corsair.

      Like

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag